FLYGEL: Tord Gustavsen har ry på seg for å være en av norges fremste jazzpianister. FOTO: PRIVAT

Turnerer med jazzpianist

I helgen inntar koret divisi Østlandet sammen med en av Norges fremste jazzpianister. Tord Gustavsens "Åpne Hjerters messe" står på programmet.

Det er tredje gang divisi, som springer ut fra Indremisjonsforbundet (ImF) og Bildøy bibelskole, fremfører denne messen. De to første gangene var henholdsvis Karmøy og Bergen våren 2018. (Se turnéprogrammet i faktaboksen.)

Åpne Hjerters messe er et bestillingsverk som Tord Gustavsen skrev til Nidaros domkor i 2013. Ifølge en pressemelding fra divisi beskriver Gustavsen selv verket som en “impresjonistisk liturgisk kammergospelmesse”.

– Den viser nettopp særegenheten sin i spennet mellom melodiske motiver, flertydige harmonier og gospelinspirerte rytmiske underdelinger. Med andre ord; et spenn mellom det skjøre og søkende, til det trygge og rotfestede, framholder divisi.

Prisbelønnet

Tord Gustavsen regnes som en av Norges fremste jazzpianister. Han har sin utdannelse fra jazzlinja i Trondheim og Universitetet i Oslo. I 2009 vant han Spellemannsprisen i klassen jazz med albumet “Restored, Returned” med Tord Gustavsen Ensemble.

Han har medvirket sterk til at artister som Kristin Asbjørnsen, Silje Nergaard og Solveig Slettahjell. Han spilte sammen med sistnevnte under den Vårt Land-arrangerte konserten i Oslo domkirke før jul i forbindelse med utdelingen av Petter Dass-prisen.

Ifølge pressemeldingen har Gustavsen slått seg frem gjennom sitt unike akkompagnement. Han har sin egen Tord Gustavsen Trio, som nylig slapp sitt andre kritikerrost album – “The Other side”.

Foruten fremføringene ved divisi i fjor, har messen latt seg høre i Trondheim i 2013, Oslo i 2016 og Dresden og Haugesund i 2017.

– Verket har potensial til å bli et hyppig fremført verk, men er avhengig av Tords helt unike uttrykk ved flygelet, skriver divisi i pressemeldingen. 

Musikere 

Divisi teller nå ca. 30 medlemmer, samles 5 ganger i året og ledes av Jostein Myklebust.

På perkusjon har koret med seg Eddie Andresen, musiker, komponist og pedagog, utdannet ved Rogaland Musikkonservatorium og Østlandets musikkonservatorium. Saksofon turneres av Runa Husøy.  

– Andresen er en attraktiv musiker, banebrytende og nyskapende, mye brukt i både innland og utland, både solo og i ensembler. Husøy er en ung, dyktig nyutdannet musiker fra NLA Høgskolen Staffeldsgate, heter det i pressemeldingen om helgens turné.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.